Δευτέρα, 7 Ιουλίου 2014

Μπάζωμα και φράξιμο φρεατιων στην Καλλεργών

 Μοχίτο με μυρώδια υπονόμου δε γίνεται οπότε μπαζώνουμε και φράζουμε τα φρεάτια όμβριων υδάτων.
Γνωστό μαγάζι στο παλιό λιμάνι πήρε την πρωτοβουλία στην αρχή να φράξει με προσωρινό τρόπο τα φρεάτια,αλλά λίγο αργότερα πήρε δραστικότερα μέτρα με τσιμέντωμα και άσπρισμα (για να μην φαίνεται) του πεζοδρομίου.
Η ερωτήσεις είναι πολλές:
1)με ποιο δικαίωμα παρεμβαίνει έτσι στο δημόσιο χώρο;
2) με ποιο δικαίωμα καταλαμβάνει το πεζοδρόμιο με αυτοσχέδια παγκάκια στα κάγκελα του πεζοδρομίου;
3) πώς μπαζώνει φρεάτια όμβριων υδάτων;
4) το φθινόπωρο με τις βροχές θα τα ξεμπαζώσει ή θα πλημμυρίσει ο δρόμος;
5) θα σταματήσει ποτέ η Δημοτική αρχή αυτή την ασυδοσία;

Η απάντηση του εν λόγω μαγαζιού:
” Με τη δύναμη της συνήθειας οι επαγγελματίες φωτογράφοι – τοπικιστές και προστάτες της δημόσιας διαβίωσης, βρήκαν και πάλι μια επιτυχημένη επιχείρηση για να δείξουν ότι υπάρχουν… Η δημόσια υγεία βρισκόταν σε κίνδυνο από την αφόρητη δυσοσμία και από τα ζωύφια που έβρισκαν διέξοδο από τα φρεάτια!
Μετά από επανειλημμένα τηλεφωνήματα προς τους αρμόδιους του δήμου καταλάβαμε ότι έπρεπε να πράξουμε μόνοι μας, βάζοντας αφρολέξ και όχι τσιμέντο! Κάτι που αφαιρείται πολύ εύκολα οποιαδήποτε στιγμή.
Το ότι ασπρίσαμε τα πεζοδρόμια θα έπρεπε να μας βλέπουν σαν πρότυπο! Οι «σωτήρες» το βλέπουν και αυτό ως λάθος. Όσο για τα παγκάκια – μακάρι –  να είχαμε παγκάκια που να έγραφαν ΔΗΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ αλλά τι λέω…!
Υ.Σ  Επειδή η επόμενη δημοσίευση θα είναι για τα σκουπίδια.. Απευθυνθείτε στην υπηρεσία του δήμου να μοιράσει κάδους στα καταστήματα γιατί το ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ απέτυχε!”


Και για το τυπικό της υπόθεσης τι προβλέπεται από το νόμο:

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΟΜΒΡΙΩΝ ΥΔΑΤΩΝ
Τα όμβρια ύδατα τα οποία απορρέουν από τις επιφάνειες των οικοδομών και των αυλείων χώρων, αποχετεύονται με κατάλληλες σωληνώσεις οι οποίες τοποθετούνται κάτω από την επιφάνεια του πεζοδρομίου, στο ρείθρο του πεζοδρομίου, και με ελεύθερη ροή στο δίκτυο απορροής των ομβρίων υδάτων.
Οι ιδιοκτήτες των οικοδομών, των οποίων οι σωληνώσεις αποχέτευσης των ομβρίων υδάτων, δεν είναι τοποθετημένες όπως προαναφέρεται, υποχρεούνται στην άμεση αποκατάσταση.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η απορροή των ομβρίων υδάτων στο δίκτυο αποχέτευσης των ακαθάρτων.
Σε εξαιρετικές περιπτώσεις και κατόπιν έγκρισης της Τεχνικής Υπηρεσίας της Δ.Ε.Υ.Α.Χ., μπορεί να δοθεί άδεια αποχέτευσης των ομβρίων υδάτων από χαμηλού υψομέτρου εσωτερικούς χώρους, στο εσωτερικό δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ, ΜΠΑΖΩΝ, Ή Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΕΠΙ ΦΡΕΑΤΙΩΝ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΟΜΒΡΙΩΝ ΥΔΑΤΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου