Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο Χανιά 22-09-2013


Την Κυριακή 22-9-2013 γιορτάστηκε και στην πόλη μας η ημέρα χωρίς αυτοκίνητο (στα πλαίσια της πανευρωπαϊκής εβδομάδας κινητικότητας), από τη συλλογικότητα των ποδηλάτρεων.

Από τις 5 το απόγευμα της Κυριακής άρχισαν να μαζεύονται οι φίλοι του ποδηλάτου και όχι μόνο, στην πλατεία της αγοράς, δηλώνοντας οτι υπάρχουν και άλλοι τρόποι μετακίνησης στην πόλη μας. Οι ποδηλάτρεις είχαν στήσει ένα πολύ όμορφο σκηνικό με παιχνίδια για τα παιδιά και τους μεγάλους, με μουσική, δώρα, ενώ παράλληλα ο κόσμος μπορούσε να ενημερωθεί για τις δράσεις της συλλογικότητας καθώς και για την ημέρα χωρίς αυτοκίνητο.

Το ενθαρρυντικό ήταν οτι τα παιδιά ήταν πάρα πολλά και ευχαριστήθηκαν με την ψυχή τους τα δρώμενα καθώς και την ποδηλατοπορεία που ακολούθησε.

Να τονίσουμε οτι για άλλη μια φορά ο δήμος Χανιών έλαμψε δια της απουσίας του. Μια κίνηση που πρακτικά δηλώνει οτι απλά δεν ενδιαφέρεται για οποιοδήποτε θέμα έχει να κάνει με το κυκλοφοριακό,το ποδήλατο και γενικότερα με τη δημιουργία μιας προσβάσιμης από όλους πόλη. 


Υ.Γ. Φίλοι συμποδηλάτες, μας δήλωσαν οτι ο δήμαρχος Χανιών, εθεάθη να πίνει καφέ σε γνωστή (για την καταπάτηση πρασίνου) καφετέρια των δικαστηρίων, την ώρα της ποδηλατοπορείας. Οι πληροφορίες οτι χειροκρότησε την πορεία ελέγχονται ως ανακριβείς

                  Οι φωτογραφίες είναι από τον Αχιλλέα Αποστολάτο :



















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου